söndag 8 juli 2012

Gratis spel, med järnvägstema

Spelet TrainStation har funnits ett tag på Facebook och sedan en tid kan även de som inte vill använda sig av ett Facebook - konto spela spelet genom TrainStation portal.


Spelet går ut på att man bygger sitt eget tåg imperium med stationer. Det är designat så att man får erfarenhetspoäng får allt man bygger och köper i spelet, sen finns det olika uppdrag man kan utföra för att få ännu mer erfarenhetspoäng. Genom dessa poäng så ökar man sin nivå eller som det heter i spelet level.

Har man flera som spelar bland sina vänner kan man sända tåg till dessas stationer. Antingen i form av passagerartåg, posttåg eller tåg med olika material som behövs för att kunna bygga stationer och andra byggnader. Materialtågen man har skickas iväg för att hämta hem olika byggnadsmaterial. Beroende på hur långt man skickar dem kommer de tillbaks med olika mängder material. Den kortaste sträckan tar tio minuter och den längsta tar sju dagar.


Det finns olika användargrupper på Facebook där man kan registrera sig och få hjälp med allt från rena taktiker för vad man ska bygga eller köpa för tågset för att levla snabbas. Till rena grupper för TrainStation vänner, för att öka på sin vänlista för att kunna sända och ta emot fler så kallade internationella tåg.

För de som vill kan man köpa speciella saker eller tågset i spelet med Facebook krediter. Detta är dock absolut inget tvång utan man kan spela hur länge och hur mycket man vill utan att behöva lyfta på sin riktiga börs. Av vad jag förmodar är rättsliga skäl förekommer dock aldrig de rätta namnen på olika järnvägsbolag. Tillexempel Union Pacific heter Pixel Pacific och så vidare.

- Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar