måndag 24 september 2012

Train Simulator 2013

Uppdaterad 25/9

Nu har Train Simulator 2013 varit ute i drygt fyra dagar. Så här kommer ett par tankar kring "spelet" efter cirka 24 timmars spelande. Till att börja med, om man har Train Simulator 2012 på Steam så blir den utgåvan  uppgraderad till Train Simulator 2013. Det finns dock ett paket med extra scenarios för 24 € till ett värde av cirka 60 € som man kan köpa.


Spelet i sig ger inte särskilt mycket nytt. Den stora nyheten är att man nu kan välja bland de vanliga singelplayer scenariona och kariärs scenarios genom ett grafiskt interface i stället för som förr en textlista. Detta kan vara bra för de som inte är tågtokar men tillför inte särskilt mycket till skaran av spelare som är trainfans.

Grafiken är något bättre än föregångaren men absolut inte något man lyfter på ögonbrynen av. Antalet scenarios är inte direkt stort och går rätt fort att spela igenom för en inbiten tågtok. Som tidigare vill de att man ska köpa extra DLC (nedladdningsbara addon scenarios) som i vissa fall kostar lika mycket som själva spelet. Vill man t.ex köra  ICE 3 får man vackert punga ut med 19.99€. Något som i mitt  tycke borde ingå i en tågsimulator på 2000 - talet.


Representerade för extra DLC är US, UK och DE. Inga DLC för Norden, Japan eller T.ex Italien. Jag har själv inte räknat igenom totalpriset för alla DLC man kan köpa. Lästa i en kommentar här på nätet att för de som bor i US skulle det bli runt 1200$.

En slutlig utvärdering skulle bli:

Ett klart köp för en tågtok. Köpet är dock inte värt de dyra pengar det blir om man ska köpa till t.ex 3 till 5 DLC. Vilket de flesta railfans förmodligen gör. Jag hade gärna betalat ett något högre pris från början och fått med t.ex ICE 3, Acela och ett par till på köpet. För att sedan kunna köpt till en DLC med X2. Grafiken har lite glitches här och där, bilar som kör bredvid viadukter etc. Det finns fortfarande en del buggar i spelet och vissa scenarios kan sluta med AI kollision och sen koordinater utan att där är ett föremål. 

Grafik         7 av 10
Ljud            8 av 10
Värde          5 av 10

- Mikael

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar